sâmbătă, 20 iunie 2009

Ungaria

Ungaria, o tara a campiilor impanzite de ape, a dealurilor si bineinteles, a vinurilor. De la nord la sud si de la est la vest, Ungaria ofera peisaje incantatoare, castele si palate de o frumusete si o valoare deosebita, nenumarate izvoare termale cu proprietati curative certe, in jurul carora s-au construit bai si hoteluri, muzee, iar vinurile produse pe meleagurile unguresti, precum Tokaji, "regele vinurilor", au fost deseori premiate cu medalii de aur. In Ungaria se afla cel mai mare lac din centrul Europei, lacul Balaton, paradisul pescarilor si al iubitorilor sporturilor de apa, iar regiunea Puszta se numara printre cele mai frumoase zone ale tarii, cu peisaje limitate doar de liniile orizontului si specii de animale interesante, tipic unguresti.
Important de vizitat sunt cateva atractii turistice aflate in patrimoniul UNESCO si anume: Vechiul sat Holloko, cartierul Buda si zona malurilor Dunarii din Budapesta, zona Aggtelek si Carstul Slovac, manastirea benedectina Pannonhalma, Parcul National Puszta din Hortobagy, cimitirul paleocrestin din Pecs si peisajul cultural-istoric si regiunea viticola Tokaj.
In Ungaria se afla cea mai mare sinagoga din Europa: Marea Sinagoga, cea mai mare baie medicinala din Europa: Baia Medicinala Szechenyi, a treia mare biserica din Europa: Bazilica Esztergom sau al doilea mare castel baroc din lume: Godollo.
Exista numeroase evenimente speciale care atrag turisti in fiecare an in Ungaria in diverse perioade ale anului. Cateva dintre cele mai cautate sunt: Festivalul primaverii din Budapesta (de la jumatatea lunii martie pana la jumatatea lunii aprilie), Zilele Hortobagy Equestrian (la sfarsitul lui iunie), Festivalul din Budapesta (sfarsitul lui iunie), Festivalul International de Muzica Populara(iulie), Festivalul artelor de toamna din Budapesta, Festivalul Haydn din Eszterhaza, Festivalul Verii Gyor, etc.
Fiind un taram al apelor termale Ungaria si-a dezvoltat o cultura spa de-a lungul istoriei.
Bucataria maghiara cuprinde o mare varietate de bucate traditionale precum: goulash, care poate fi tocanita sau supa facuta de obicei din carne de vita, ceapa rosie, legume si pudra de ardei iute; tejfol, ficat de gasca, paprikas de pui, tort Dobos sau strudel cu mere, cirese sau branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu